Odnośniki

Fotokod z linkiem do niniejszej strony

Fotokod

Wyszukiwarka

Wyszukiwarka
-- w całym serwisie

Ważne strony

Intranet

Zaloguj się

Nawigacja

Treść strony

Wyjaśnienia treści SIWZ

Czernikowo, dnia 25.10.2011 r.

IZP.271.19.1.3-4.2011

Do wszystkich Wykonawców
nr post.: 273481 - 2011

Dotyczy:
postępowania o udzielenie zamówienia publicznego nr 273481 – 2011 z dnia 18.10.2011 roku prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego na „Świadczenie usługi dostępu do szerokopasmowego Internetu”

WYJAŚNIENIE
treści SIWZ

Wójt Gminy Czernikowo działając zgodnie z art. 38 ust. 1a i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 z późn. zm.) wyjaśnia treść Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, sporządzonej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie pn. „Świadczenie usługi dostępu do szerokopasmowego Internetu” w ramach projektu „Przeciwdziałanie wykluczeniu cyfrowemu – eInclusion w gminie Czernikowo – krok w przyszłość”.

1.       Pytanie:

Czy zamawiający ma świadomość, że kreowana dodatkowa usługa będzie ograniczała przepustowość usługi dostępu do sieci internet.

Odpowiedź:

Tak.

2.       Pytanie:

Czy zamawiający przewiduje w przyszłości dodatkowe zapytania o VPN MPLS w odrębnych lokalizacjach. Ile to będzie lokalizacji, czy nie wpływa to na warunek świadczenia usługi IPVPN MPLS w lokalizacji precyzowanej w tym zapytaniu?

Odpowiedź:

Nie.

3.       Pytanie:

O jakiej maksymalnej przepustowości usługi IP VPN MPLS zamawiający chciałby mieć dostęp.

Odpowiedź:

Maksymalna przepustowość 10 Mbps.

4.       Pytanie:

W jakim trybie zamawiający przewiduje kreowanie dodatkowej usługi w tej lokalizacji, czy w ramach tej umowy i opłaty.

Odpowiedź:

Tak, Zamawiający przewiduje aneksowanie umowy.

5.       Pytanie:

Czy router będący zakończeniem usługi dostępu do sieci internet ma być jednocześnie zakończeniem usługi IP VPN MPLS. Czy docelowo jedna i druga usługa ma być dostępna na jednym czy na dwóch interfejsach. Czy dopuszczalne są dwa urządzenia – routery dostępowe. Jak zamawiający będzie chciał zorganizowanie zabezpieczenia VPN MPLS od sieci publicznej.

Odpowiedź:

Tak, ma być jeden router.

6.       Pytanie:

Czy zamawiający przewiduje zarządzanie usługą VPN MPLS po stronie wykonawcy.

Odpowiedź:

Nie.

7.       Pytanie:

Ile klas ruchowych w transmisji VPN MPLS zamawiający przewiduje. Czy będą w tym klasy dla ruchu głosowego lub transmisja danych zawierających multimedia.

Odpowiedź:

Wiążąca liczba klas nie jest jeszcze sprecyzowana. Zamawiający przewiduje klasy dla ruchu głosowego i transmisji danych zawierających multimedia.

8.       Pytanie:

Zwracamy się do Zamawiającego z prośbą o przesunięcie terminu składania i otwarcia ofert o dwa tygodnie, czyli na dzień 7 listopada 2011 r., ponieważ termin wyznaczony w SIWZ jest zbyt krótki i uniemożliwia przygotowanie oferty w sposób rzetelny.

Odpowiedź:

Zamawiający nie wyraża zgody na przedłużenie terminu składania ofert.

drukuj (Wyjaśnienia treści SIWZ)

  • opublikował: gci czernikowo
    data publikacji: 2011-10-25 11:18

« wstecz

Metryka strony

Ilość odwiedzin obecnej strony: 48448
Ostatnia aktualizacja obecnej strony: 2012-02-09 08:34

Urząd Gminy Czernikowo

ul. Słowackiego 12
87- 640 Czernikowo

NIP 893-12-35-896
REGON 000 537 013

KBS w Aleksandrowie Kuj. Oddział w Czernikowie:
96 9537 0000 0030 0520 2000 0033

Dane kontaktowe

tel. / fax  54 287 50 01
                        287 50 13
                  56 678 23 88

e-mail:   info@czernikowo.pl

Godziny urzędowania

Poniedziałek 7.00 - 15.00
Wtorek 7.00 - 15.00
Środa 7.00 - 17.00
Czwartek 7.00 - 15.00
Piątek 7.00 - 13.00

 

Odnośniki

Metryka strony BIP

Licznik odwiedzin strony BIP: 3110587
Ostatnia aktualizacja strony BIP: 2019-10-23 08:55

Stopka strony

Projekt i wykonanie: extranet.pl